Wat is me opgevallen?
dinsdag 26 mrt 2024
|
|
 |
-
De
stijgende
wig in de daggrafiek van BE Semiconductor is mijn eerste
analyseonderwerp van vandaag. De wig is een voortzettingspatroon dat
afgemaakt wordt indien een uitbraak aan de onderkant tot stand komt. Dat
wil dan zeggen dat de daling die voorafging aan de wig weer wordt
opgepakt. BESI gaat dan waarschijnlijk naar het 61,8% Fibonacci
niveau rond € 122. Mocht dat blijvend doorbroken worden dan
zakt de koers verder weg naar de bodem rond € 84,20.
-
Breekt het aandeel
nochtans naar boven uit de wig dan houdt dat in dat de markt
zich herpakt en opnieuw gaat proberen een opwaartse beweging op
te bouwen vanaf de bodem bij het 50% niveau die eerder deze
maand ontstond. Een uitbraak naar beneden is gebruikelijk, maar
uitbraken naar boven komen ook voor. Een markt kan lopende de
ontwikkeling van een patroon immers van mening veranderen.
|
-
Een
patroon dat qua betekenis vergelijkbaar is met de
stijgende wig is de vlag.
Dat patroon is in de daggrafiek van Just Eat
Takeaway in ontwikkeling. Wordt het patroon met
een uitbraak aan de onderzijde afgemaakt als
voortzettingspatroon dan behelst dat de
voortzetting van de daling die voorafging aan de
vorming van het patroon. Het aandeel gaat in dat
geval naar de stippellijn door bodems rond €
12,50. Het is een potentieel steunniveau, waar dus
in theorie een derde bodem kan volgen. Zou de
prijs van de stukken blijvend onder dat niveau €
12,50 belanden dan wordt een terugkeer naar de
bodem rond € 10,20 aannemelijk.
-
De
candle van gisteren laat als hammer
zien dat de race nog niet gelopen is. Kopers van
het aandeel proberen een bodem te leggen in het
verloop en zo de afronding van het patroon te
voorkomen. -Ad Nooten-
|
 |
Geplaatst
dinsdag 26 mrt
2024 09.32u
Eerder
verschenen in deze rubriek
Naar boven
|