ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de afgelopen week zagen we een doorbraak door de top rond 894,5 april van dit jaar. Als het aan de markt ligt is het vervolg duidelijk, dat wordt een voortzetting naar boven. Daar hebben beleggers gezien de doorbraak hun geld op gezet. Een garantie voor een positief vervolg is dit overigens niet. Beleggers zijn opportunistisch. Zij veranderen moeiteloos van mening indien het voorkomen van verliezen of financieel gewin dat in hun ogen nodig maakt. Een belegger die niet kan draaien is een dief van de eigen portemonnee. Voorshands is het beeld echter positief.

  • Een richtpunt dat we kunnen gebruiken zolang de stijgende trend intact blijft is het 161,8% Fibonacci niveau van de voorgaande correctie rond 917. Vooralsnog is dat het punt waar de AEX naar onderweg is.

  • Met de grafiek van de Bollinger Bands wil ik terughoudend zijn. Van oudsher is een slot boven de banden een reden om rekening te houden met een mogelijke daling. Op grond van de statistiek die wordt gebruikt bij deze indicator zal het aantal slotstanden buiten de banden over een langere periode een bepaald percentage niet overschrijden. Daar voldoet de indicator al enige tijd niet meer aan. Ik wil dan ook geen conclusie trekken uit de huidige situatie.

  • Vandaag brak de beursindex naar boven uit het stijgend kanaal w-w'. Het ondersteunt het beeld dat de markt zich richt op een vervolg naar boven. De uitbraak zegt ons immers dat de index binnen het kanaal w-w' naar de mening van de markt niet snel genoeg steeg.

  • In de kwartiergrafiek staat een patroon dat aanstaande maandag zijn nut heeft. Het is de omgekeerde rechthoekige driehoek die wordt gevormd door lijn a en de stippellijn rond 909. Deze driehoek kan zowel een voortzettings- als een omkeerpatroon worden. Een uitbraak naar boven maakt er een voortzettingspatroon van. De AEX beweegt dan verder richting 917, het getal dat bij de daggrafiek aan de orde kwam. Bij een uitbraak aan de onderzijde wordt deze formatie een omkeerpatroon. Het eerste koersdoel wordt op grond van de hoogte van de driehoek bij die stap ongeveer 906,6. We klappen het daarvoor fictief om naar beneden. Wordt dat doel bereikt dan kijken we vanaf dat punt verder.

Resumerend: 

De markt zet haar geld op een voortzetting naar boven, dat is zonneklaar na de doorbraak door de top rond 894,5 die deze week werd verwezenlijkt. Het 161,8% Fibonacci niveau rond 917 in de daggrafiek is een goed richtpunt indien die marktaanname wordt waargemaakt. Er dient daarvoor een uitbraak naar boven uit de omgekeerde rechthoekige driehoek in de kwartiergrafiek tot stand te komen, dus een doorbraak door lijn a in die grafiek. De index gaat dan verder richting 917 en de driehoek blijkt dan een voortzettingspatroon. Zou het van een daling onder 909 komen dan maakt dat verloop daarentegen een omkeerpatroon van de driehoek. Een eerste doel is dan 906,6, bepaald met de hoogte van het patroon. Vanaf dat punt redeneren we dan verder. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 10 mei 2024 18.37u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 10 mei 2024: Wat is me opgevallen?

10 mei 10.00u: Koersdoel rechthoek is bereikt

10 mei 12.00u: Na bereiken doel verder gestegen

10 mei 14.00u: Een vlag tot ontwikkeling gekomen

10 mei 16.00u: Dubbele bodem gevormd rond 909

Agenda van maandag 6 mei t/m vrijdag 10 mei 2024

 

De vorige analyse:

9 mei slot: Hoger ondanks daling onder trendlijn

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven