ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Met de candle van deze week heeft de AEX index steun gevonden ter hoogte van de top van april van dit jaar. Omdat ook de top rond 918,9 van twee weken geleden doorbroken werd bleef de opwaartse trend intact.

  • De omgekeerde driehoek b-b' die ik in de daggrafiek heb ingetekend doet me evenwel vermoeden dat er een eind gaat komen op die opwaartse trend. Ik houd vast aan dat vermoeden zolang de beursgraadmeter in dit patroon blijft. Het betreft namelijk een potentieel toppatroon, dat over het algemeen wordt afgerond met een uitbraak aan de onderkant. Volgende week ga ik daarom kijken of de marktgraadmeter in de richting van die onderkant lijn b gaat bewegen.

  • Breekt de beursindex naar boven uit de driehoek b-b' dan is het 200% Fibonacci niveau in de grafiek het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau. Ik heb nog eens goed gekeken, we vinden het niveau rond 931. De driehoek zou bij een uitbraak naar boven ongeldig worden en dat zou behoud van de stijgende trend inhouden. De graadmeter gaat dan naar 931 of wellicht hoger.

  • Het slot op de bovenste lijn van de Bollinger Bands maakt dat ik op grond van deze grafiek geen prognose kan doen. De AEX kan samen met die lijn verder oplopen, maar ook een daling inzetten naar de middellijn. We gaan verder naar de uurgrafiek.

  • Zakt de marktindex aanstaande maandag door de bodems rond 920 dan wordt een hoofd en schouders patroon afgerond. Ik verwacht dat de graadmeter dan naar het 50% Fibonacci niveau rond 912,6 gaat. In dat geval zou de AEX door het 38,2% niveau rond 916,1 moeten zakken, wat ik dan uiteraard zal controleren. Mochten zowel het 38,2% als het 50% niveau doorbroken worden dan gaat de marktgraadmeter naar het 61,8% niveau rond 909.

  • Indien de top van vandaag rond 927,4 uitgenomen zou worden zal het hoofd en schouders patroon niet meer worden afgemaakt. Bij die ontwikkeling richt ik het vizier allereerst op de stippellijn rond 931, het 200% niveau uit de daggrafiek.

Resumerend: 

De stijgende trend van de AEX index bleef intact. In de weekgrafiek van onze graadmeter werd namelijk een bodem gevormd vlak boven de top uit april van dit jaar en daarnaast werd de top rond 918,9 doorbroken. Het is desondanks de vraag of de stijgende trend intact blijft. In de daggrafiek staat namelijk een omgekeerde driehoek, een patroon dat de potentie heeft zich te ontwikkelen in een toppatroon. De beursindex zou dan volgende week moeten gaan dalen in de richting van de onderkant van het patroon. Die daling wordt daadwerkelijk ingezet bij een daling onder de bodems rond 920 in de uurgrafiek. Dat zou namelijk de afronding van een hoofd en schouders patroon betekenen. Ik neem aan dat de index dan naar het 50% niveau rond 912,6 in die grafiek gaat. De graadmeter zou door het 38,2% niveau rond 916,1 zakken, het spreekt voor zich dat ik dat zal checken. Mocht het 50% niveau niet alleen bereikt maar ook doorbroken worden, dan wordt het 61,8% niveau rond 909 het volgende richtpunt. Breekt onze aandelenmarktgraadmeter echter zowel door de top rond 927,4 als de bovekant van de omgekeerde driehoek in de daggrafiek dan gaan we 931 of hogere standen op de borden zien. Rond 931 ligt het 200% niveau in de daggrafiek dat een potentieel weerstandsniveau is. De driehoek is bij die ontwikkeling niet meer inzetbaar en de opgaande trend blijft bij dat verloop intact. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 7 jun 2024 18.36u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 7 jun 2024: Wat is me opgevallen?

7 jun 10.00u: Weer sprong omhoog  bij de opening

7 jun 12.00u: Gap gesloten en index vond steun

7 jun 14.00u: AEX tussen de middag gedaald

7 jun 16.00u: Ongewoon koersverloop vanmiddag

Agenda van maandag 3 jun t/m vrijdag 7 jun 2024

 

De vorige analyse:

6 jun slot: Beursgraadmeter is door top 918,9

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven