ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | reageren |

  • De rode candle van vandaag vormt de bevestiging dat de inverted hammer van gisteren als een top moet worden gezien. We bevinden ons hiermee in een correctie ten opzichte van de voorgaande stijging 529,7 - 555,6. Om te bepalen waar eventueel steun gevonden kan worden heb ik Fibonacci lijnen over deze stijging in de grafiek geplaatst. Potentiële steunniveaus zijn de Fibonacci correctieniveaus 545,7, 542,6 en 539,6. Verder kan bij de doorbroken top van 25 februari jongstleden  rond 544,9 in principe ook nog steun liggen. Dit geeft ons dus vier grenzen die we als mogelijke richtpunten kunnen benutten. Ik neem vooralsnog aan dat de AEX in ieder geval naar het eerste niveau van deze vier zal gaan, het 38,2% niveau rond 545,7.

  • De daling betekende een terugkeer binnen de Bollinger Bands. Dit was na drie achtereenvolgende slotstanden boven de banden ook de te verwachten ontwikkeling. In deze indicator ligt alles nu weer open, dus ook een stijging is weer mogelijk. Zou de index verder dalen dan kan de middellijn theoretisch voor steun zorgen.

  • De aandelengraadmeter sloot op het laagste punt van de dag, beleggers verwachten niet veel goeds van het koersverloop van morgen. Er werd immers tot het laagste moment van de dag verkocht.

  • In de avond en nacht kan echter nog van alles gebeuren dat beleggers toch weer positief stemt. Ik kijk morgen daarom niet alleen of de AEX verder daalt, een ontwikkeling waarvoor ik in het Fibonacci niveau 545,7 in de daggrafiek als een eerste doel noemde. Ik kijk ook of de index wellicht toch stijgt en de top rond 549,6 van vanmiddag doorbreekt. Dat zou namelijk een herstelbeweging aangeven. In dat geval ga ik uiteraard op zoek naar potentiële weerstandsniveaus, daarvoor kunt u dan in mijn updates bij me terecht.

Resumerend: 

De inverted hammer van gisteren is bevestigd als top. Mijn richtpunten worden nu Fibonacci niveaus en een voorgaande top in de daggrafiek, dat zijn de grenzen 545,7, 544,9, 542,6 en 539,6. Het zijn vier potentiële steunniveaus, grenzen waar eventueel een bodem kan ontstaan. Ter hoogte van de middellijn van de Bollinger Bands kan theoretisch ook steun gevonden worden, daar zullen we bij een daling dus ook op moeten letten. Vooralsnog ga ik in ieder geval uit van een daling naar 545,7, het 38,2% niveau waar de index nu naar toe zou moeten gaan. Je weet echter nooit wat in de avond en de nacht het koersverloop morgen nog beïnvloedt. Mocht de AEX naar aanleiding daarvan stijgen dan kijk ik specifiek naar het verloop ten opzichte van de laatste top rond 549,6 in de kwartiergrafiek. Een stijging boven deze top zou een herstelbeweging aangeven. In dat geval ga ik in mijn updates over tot het bepalen van de relevante weerstandsniveaus, in plaats van uit te gaan van een daling naar 545,7 of lager.

En dan nog dit...

Vorige week vrijdag besprak ik een patroon in de daggrafiek van de DAX. De stap van vandaag maakt dat ik ga volgen welke stappen de index maakt ten opzichte van de onderkant van het patroon.

  • Het gaat om de vlag in de daggrafiek van de DAX. Breekt de Duitse aandelenmarktgraadmeter naar beneden uit dit patroon dan is het af. Dat zou een negatieve ontwikkeling zijn, als de stippellijn rond 11.415 vervolgens tenminste ook doorbroken zou worden. Dat is namelijk een potentieel steunniveau. Een uitbraak naar boven zou de vlag daarentegen ongeldig maken, dat is van belang in het geval dat de DAX toch weer naar boven mocht gaan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 20 mrt 2019, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

20 mrt 09.15u: Gedaald naar steunniveau 550,9

20 mrt 10.00u: Vlag ontwikkeld in de kwartiergrafiek

20 mrt 11.00u: AEX onder 550,9, meteen opgevangen

20 mrt 12.00u: Steun voor beursgraadmeter rond 550

20 mrt 14.00u: Driehoek afgerond in kwartiergrafiek 

20 mrt 15.00u: AEX onder 23,6% Fibonacci niveau

Basic-Fit: In stijgende trend is rechthoek ontwikkeld

20 mrt 16.00u: AEX gekocht na daling onder bodem

20 mrt 17.00u: Index onder druk, maar nog strijd

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven