ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX weekgrafiek 070613

  • De beurs heeft ten opzichte van vorige week vrijdag deze week een verlies van 2,9% geboekt. Belangrijk gegeven is daarbij dat de AEX boven lijn a is gebleven. Dit houdt in dat de lange termijn stijgende trend intact bleef, wat dan weer als consequentie heeft dat de beursgraadmeter theoretisch ondanks de dalingen van de laatste weken de komende weken verder zou kunnen stijgen. Het moge duidelijk zijn dat dit zou veranderen bij een eventuele daling onder lijn a, daarom houd ik de bewegingen van de index ten opzichte van deze lijn de komende week goed bij.

AEX daggrafiek 070613

  • Ik heb vanavond besloten de ligging van lijn a in de daggrafiek in overeenstemming te brengen met die in de weekgrafiek, daarom trok ik de lijn door de bodem van 22 april jongstleden. Lijn a komt aanstaande maandag op deze manier rond 344,8 te liggen, ik ga na welke beweging er is ten opzichte van die lijn.

  • Het laagste punt van de dag was 347,2, net boven het 76,4% niveau 346,9. Zouden we door 347,2 zakken dan vermoed ik dat het 76,4% niveau vanwege het geringe verschil geen steun meer zal vormen en dat er een daling naar lijn a of lager (338,7) volgt.

  • De candle van vandaag wekt overigens de indruk dat we aanstaande maandag niet dalen, maar gaan stijgen.

AEX daggrafiek BB 070613

  • Dan komen we bij de daggrafiek met Bollinger Bands. De AEX keerde terug binnen de banden, wat zoals ik gisteren schreef een dezer dagen diende te gebeuren. Nu we terug zijn binnen de indicator kan het weer alle kanten op voor wat dit gereedschap betreft.

AEX uurgrafiek 070613

  • De beurs boekte vandaag winst, maar de korte trend bleef omlaag gericht. Dit blijft zo zolang lijn i niet uitgenomen wordt, het verdient aanstaande maandag dientengevolge aanbeveling te kijken wat de ontwikkeling wordt ten aanzien van die lijn.

  • Behalve lijn i ziet u ook de steunlijn k in de grafiek. Het is de grijze lijn van gisteren, maar dan iets hoger getekend zodat hij door de bodem van vandaag loopt. Naar deze lijn zouden we gaan indien de AEX-graadmeter komende maandag lagere regionen opzoekt.

AEX kwartiergrafiek 070613

  • Vanmiddag constateerde ik dat de opmars van de aandelenmarktindex gestopt was bij het 76,4% niveau in de kwartiergrafiek. Hierin is geen verandering gekomen, wat wil zeggen dat we hier in theorie topvorming kunnen krijgen. Een 76,4% grens kan namelijk het beginpunt zijn van een nieuwe beweging omlaag, al is de kans daarop over het algemeen wel wat kleiner dan bij andere Fibonacci niveaus.
  • Het hoogste punt van de dag was 353,5. Wordt dat uitgenomen dan komt er een poging van de markt om de AEX door lijn i te laten breken. Blijft de lijn intact dan kunnen we daarna opnieuw naar beneden. Worden lijn i en de top rond 355,2 daarentegen doorbroken dan gaat de markt werken aan een herstelbeweging van onze beursgraadmeter, een vervolg naar boven.

Resumerend: 

De AEX daalde deze week, maar bleef boven lijn a in week- en daggrafiek. De lange termijn stijgende trend van in de index is dus niet geschaad. Ik controleer komende maandag of dat zo blijft, dat doe ik aan de hand van de grens 344,8 waar de lijn dan ligt. Die grens en/of lijn k in de uur- en kwartiergrafiek worden de mogelijke doelen bij een daling onder het laagste punt 347,2 van vandaag. Breekt de index daarentegen naar boven door het hoogste punt 353,5 van vandaag dan komt er een poging uit de markt om de graadmeter door lijn i te brengen. De dalende korte termijn trend blijft intact zolang lijn i intact is als weerstandslijn. Aan herstel moeten we gaan denken als die lijn en de top rond 355,2 doorbroken zouden worden.

En dan nog dit...

Gisteren schreef ik over de Dow Jones, ik vertelde u te gaan kijken hoe de koers zich zou ontwikkelen ten opzichte van het 61,8% niveau 14860 in de daggrafiek van de index. Er blijkt daar een bodem te zijn ontstaan. Tegelijkertijd ontstond er in de S&P500 een bodem bij een trendlijn, daar wil ik het vanavond over hebben.

  • De bodem in de S&P500 werd gevormd bij lijn n, de onderkant van het kanaal n-n', en bij de stippellijn door oude weerstand. Door deze ontwikkeling bleef de stijgende trend van de Amerikaanse beursgraadmeter in stand. In de grafiek heb ik daarom Fibonacci lijnen neergezet en die wijzen uit dat er weerstand kan zijn rond 1643 (50%) en 1653 (61,8%). Dit zijn punten waar zich eventueel topvorming voor kan doen. Worden beide grenzen daarentegen doorbroken dan mogen we uit gaan van een vervolg naar 1687 of hoger. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst vrijdag 7 jun 2013, 18.56u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

7 jun 09.15u: Licht negatief begin van de beursdag

7 jun 10.00u: Korte termijn bodem in de maak in AEX

7 jun 11.00u: Voor tweede keer steun rond 348,4

7 jun 12.00u: Graadmeter lager het afgelopen uur

7 jun 13.00u: Potentieel bodempatroon in de grafiek

7 jun 14.00u: Markt wacht op Amerikaanse cijfers

7 jun 15.00u: Kooplust na banenmarktcijfers VS

7 jun 16.00u: Tijdelijke top tussen twee niveaus

7 jun 17.00u: Index opgelopen naar 76,4% niveau

 

Agenda van maandag 3 jun t/m vrijdag 7 jun 2013

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven